Connect with us

Dyr

Foderautomater til fuglene i din have

Udgivet for

d.

Foderautomat

Alle fugle i verden er tiltrukket af fuglefoderautomater. Men ikke alle fuglefoderautomater er lige gode, og der er mange ting, du skal overveje, før du køber et fuglefoderautomat til din have.

I denne artikel får du nogle af de bedste tips om fuglefoder, samt anmeldelser af 10 forskellige fuglefoderautomater, som vi anbefaler.

Gardena Clickup Birdfeeder

Gardena Clickup Birdfeeder

Leder du efter en unik måde at tiltrække fjerede gæster til din have på? Så kig ikke længere end til GARDENA ClickUp-fodringsbrættet! Denne moderne fodringsstation er perfekt til fugleentusiaster på alle niveauer med sit stilfulde design og den gennemsigtige konstruktion i akrylglas, der giver dig mulighed for at se dine fjerede venner spise i ro og mag.

Det bedste af det hele er, at foderbrættet er fremstillet af robust plastik, der kan modstå forskellige vejrforhold uden at tage skade – så du kan nyde at se dine fugle på alle tider af året!


Trixie Outdoor Feeder 800ml/25cm

Trixie Outdoor Feeder 800ml/25cm

Trixie’s Game Bird Feeder er perfekt til enhver fugleentusiast! Denne foderautomat er lavet af pulverlakeret metal med fire landingspladser, så du kan nyde at se en række forskellige fugle på tæt hold. Foderautomatens aftagelige tag gør den nem at fylde, og den hænger også for nemheds skyld.


Esschert Design Suetball Dispenser

Esschert Design Suetball Dispenser

Inviter nabolagets fugle ind i din have, og se dine nye, dunede venner nyde deres måltid på denne hængende kugleholder fra Esschert Design. Denne fuglefoderautomat er fremstillet af zink- og jernmateriale og er holdbar og kan bruges hele året rundt.

Den har en stor, lukket silo for at sikre, at kikærterne forbliver tørre. Når låget skydes op, er det nemt at fylde denne kikærteautomat. Denne hængende fuglefoderautomat kan indeholde op til fem kikærter ad gangen, så søde fugle kan komme på besøg for at få en bid mad eller et hvil når som helst.

Med den vedlagte krog kan du nemt hænge foderautomaten op på en gren eller et veranda gelænder – perfekt til alle udendørs omgivelser!


Flere af vores favoritter

Nedenfor kan du finde flere af vores favorit fugle foderautomater.

Hvad er en fuglefoderautomat?

En fuglefoderautomat er en anordning, som fugleentusiaster bruger til at tiltrække fugle til deres haver. Disse anordninger findes i mange forskellige former og størrelser og kan være fremstillet af en række forskellige materialer.

Der findes mange forskellige typer af fuglefoderautomater på markedet, men de mest almindelige er rørfoderautomater, platformfoderautomater og bakkefoderautomater. Nogle fugleentusiaster bruger også fuglebade for at tiltrække fugle til deres haver.

Når du vælger det bedste fuglefoderautomat til din have

Når du skal vælge den bedste fuglefoderautomat til din have, er der nogle få ting, du skal overveje. De vigtigste faktorer at overveje er:

– Hvilken type fugl vil du fodre?

– Hvilken type fuglefoder foretrækker de?

– Hvordan er klimaet i dit område?

– Hvor meget plads har du i din have?

– Hvad er dit budget?

Når du har besvaret disse spørgsmål, kan du begynde at købe det bedste fuglefoder til dine behov.

Ikke alle foderbræt er sunde for fuglene

Ikke alle foderautomater er sunde for fuglene. Den klassiske fuglefoderautomat kan gøre dine havefugle syge, fordi mange fugle går rundt om det samme korn på en gang og afsætter ekskrementer, der kan sprede sygdomme mellem fuglene.

Hvis du vil undgå dette, kan du overveje en foderautomat, der begrænser den mængde foder, som hver fugl kan få adgang til, som f.eks. foderautomaten Brome Squirrel Buster. Denne foderautomat har et justerbart skjold, der lukker for foderåbningerne, når et egern forsøger at komme til foderet, hvilket begrænser den mængde foder, som hver fugl kan få adgang til.

Andre foderautomater, der er gode til at begrænse fuglenes eksponering for ekskrementer, er bl.a. rørfoderautomater og foderautomater med tragt. Rørfoderautomater har siddepinde langs siden af foderautomaten, så fuglene har mulighed for at de spiser kun fra ét område ad gangen, og foderautomaterne har et tag, der hjælper med at holde foderet tørt.

Sådan fuglesikrer du din foderautomat

Hvis du er bekymret for, at gnavere eller andre skadedyr kan komme ind i din fuglefoderautomat, er der måder at fuglesikre din foderautomat på. En måde er at købe en foderautomat med indbygget beskyttelse mod skadedyr, f.eks. egernbure til Duncraft Serious Seed Feeder. Dette bur omgiver foderåbningerne og forhindrer egern og andre skadedyr i at komme ind.

En anden måde at fuglesikre foderautomaten på er at placere den et sted, som er svært tilgængeligt for skadedyr, f.eks. på en gren eller på toppen af et træ . Du kan også placere en foderautomatbeskytter, f.eks. Gardman Pole Protector, omkring foderautomaten for at holde skadedyr væk.

De forskellige typer fuglefoderautomater

Der findes mange typer af fuglefoderautomater på markedet, og hver enkelt har sine egne fordele og ulemper.

Her er 10 forskellige fuglefoderautomater, som vi anbefaler:

Tube Feeders

Rørfoderautomater er cylindriske i form og har siddepinde langs siden af foderautomaten, så fuglene kun kan fodre fra ét område ad gangen. Denne type foderautomat er god til at tiltrække små sangfugle som f.eks. finker og mejser.

Foderautomater med tragt

Foderautomater med tragt er formet som et lille fuglehus og har et tag for at holde foderet tørt. Denne type foderautomat er god til at tiltrække store fugle som f.eks. kardinaler og blå hejrer.

Foderautomater med platform

Platformsfoderautomater er flade i form og har en perforeret bund, så frøene falder ned på jorden, hvor fuglene kan spise dem. Denne type foderautomat er god til at tiltrække jordspisende fugle som musvåger og duer.

Foderautomater til vinduer

Vinduesfoderautomater kan fastgøres til vinduet med sugekopper eller en metalklemme og giver dig mulighed for at se fuglene på tæt hold, mens de spiser. Denne type foderautomat er god til at tiltrække små sangfugle.

Foderautomat med indbygget siddepind

Foderautomater med indbygget siddepind er gode til at tiltrække store fugle som f.eks. kardinaler og blåhejrer. Denne type foderautomat har en siddepind, der er fastgjort i toppen af foderautomaten, så fuglen kan stå, mens den spiser.

Hængende foderautomater

Hængende foderautomater er beregnet til at blive hængt op fra et træ eller en pæl i haven. Denne type foderautomat er god til at tiltrække en række forskellige fuglearter.

Foderautomater med tag

Foderautomater med et tag er designet til at holde frøene tørre, hvilket er vigtigt, da våde frø hurtigt kan blive ødelagt. Denne type foderautomat er god til at tiltrække en række forskellige fuglearter.

Suet foderautomater

Suet foderautomater er beregnet til at indeholde suet, som er en fedtholdig fuglemad, der er god til at tiltrække spætter, nitter og andre insektædende fugle.

Foderautomater med frøblanding

Foderautomater med frøblanding er beregnet til at indeholde en række forskellige fuglefrø, som tiltrækker en række forskellige fuglearter.

Foderautomater til kolibrier

Kolibrifoderautomater er beregnet til at indeholde sukkervand, som er den nektar, som kolibrier spiser. Denne type foderautomat er god til at tiltrække kolibrier.

Forskelligt foder tiltrækker forskellige fugle

Forskellige foderautomater tiltrækker forskellige fugle. F.eks. vil en foderautomat med hampefrø tiltrække fugle, der spiser på stedet, f.eks. spurve, finker og mejser. Omvendt vil en foderautomat med solsikkefrø tiltrække fugle, der normalt pendler mellem et skjulested og foderautomaten, fordi de foretrækker at spise i skjul og i sikkerhed, f.eks. blåmejser og spurve.

5/5 - (1 stemmer)
Klik her for at kommentere

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populært